RFID Kanban: CPS®RFID az ellátás maximális biztonsága érdekében

Gyorsabb, átláthatóbb és biztonságosabb - a rádiófrekvenciás azonosítás, vagy röviden az RFID- egy biztonságosan működő rendszer a gyártásba beépülő termékek feltöltésének kezelésére, és kulcsfontosságú építőelem a hatékony értékláncban. C-termék rendszerszolgáltatóként Kanban rendszereinkben ezt a technológiát alkalmaztuk az alacsony készletérték, az ismétlődő megrendelések automatikus feltérképezése és a kereslet ingadozásainak korai szakaszában történő azonosítása céljából. Hiszen a hagyományos Kanbanhoz képest az RFID Kanban rendszerek még nagyobb ellátási biztonságot tesznek lehetővé.

A CPS®RFID jelentése:

  • C-termék megoldások rádiófrekvenciás azonosítással (C-Parts Solutions with Radio Frequency IDentification)
  • A cikk és a Kanban láda adatainak automatikus továbbítása közvetlenül az ügyfél gyártóüzeméből a Würth Industrie Service központi raktárába (Németországba)
  • A kereslet ingadozásainak korai felismerése
  • Automatizált rendelések szkennelés vagy kézi bevitel nélkül

RFID Kanban Rendszerek - Maximális biztonság az ellátási láncban

A technológia egyszerű: az alap egy érzéketlen chip antennával ellátva, egy úgynevezett RFID-címke vagy RFID-transzponder, amelyet -mint a Kanban láda címkéjét- az adott termékhez párosítunk. Az egyes címkék az adatbiztonság érdekében egyedi azonosítóval rendelkeznek. Az RFID rendszer tartalmaz egy leolvasó eszközt a transzponder észleléséhez és egy adatküldő egységet is a C-termékek automatikus rendeléséhez szükséges adatok továbbításához. A rendszerek közötti különbség a passzív vagy aktív RFID transzpondereken alapul.

Míg a passzív RFID transzponderek nem rendelkeznek saját tápegységgel és az adatok küldéséhez szükséges energiát az olvasó által generált energiamezőből nyerik, addig az aktív transzpondereknek saját energiaforrásuk van -például akkumulátor- amely az adatátvitelt lehetővé teszi.

A Würth Industrie mindkét rendszert használja, de elsősorban a passzív RFID transzponderekkel rendelkező rendszereket részesíti előnyben, mivel ezek karbantartást nem igényelnek. Ezenkívül a passzív transzponderekkel rendelkező rendszerek integrálása könnyen kivitelezhető, és az ügyfélfolyamatok megváltoztatására nincs szükség.

Különböző RFID-rendszermegoldások - az időzítés fontos

iBOX®/iBOX®flex
iBOX®/iBOX®flex
Raklapdoboz Kanban RFID-vel

A Kanban ládákat illetve raklapos Kanban esetében a raklapkártyákat az intelligens raklapdobozba (iBOX®) kell helyezni és ez generálja a rendelést.

Tudjon meg többet az iBOX®/iBOX®flexről

iSHELF®
iSHELF®
Az intelligens polc

A megrendelés akkor generálódik, amikor az üres ládákat felhelyezzük a Kanban polc intelligens polclapjára.

Tudjon meg többet az iSHELF®/iSHELF®flexről

iPLACER®
iPLACER®
Rugalmas RFID modul

RFID modul a munkaállomáson keletkező igények rögzítésére, a szerelősorra és bármilyen más szükséges pontra.

iGate
iGate
Tömeges rögzítés RFID-n keresztül

Nagyszámú láda egyidejű beolvasása (ömlesztett anyag beolvasása).

Tudjon meg többet az iGATE-ről

iPUSH®
iPUSH®
Újratöltés egy gombnyomással

Az igények egyszerű jelzése csupán egy gombnyomással