Európai logisztikai központ
Logisztika a középpontban.

Európa legmodernebb C-termék logisztikai központja.
Megbízható. Biztonságos. Közvetlen.

Logisztika a középpontban.

Európa legmodernebb C-termék logisztikai központja.
Megbízható. Biztonságos. Közvetlen.

Európai logisztikai központ
A Würth Industrie csápjai

Európa szívében - Bad Mergentheimben- fekszik az ipari ellátás egyik legmodernebb logisztikai központja, a Würth Industrie Ipari Park. Innen szolgáljuk ki több, mint 20.000 kanban vevőnket szerte Európában és biztosítjuk számukra a beépülő termékek, valamint a karbantartási- és segédanyagok biztonságos ellátását. A beérkező áru részlegünk minden hónapban átlagosan 9.500 tonna árut fogad és átlagosan körülbelül 500.000 tétel hagyja el a kimenő áru részleget. Ezek többsége Kanban láda, jelenleg több mint 1.800.000 láda van forgalomban. A különböző logisztikai területek megfelelő együttműködése a zökkenőmentes és hatékony működés előfeltétele. Ezért a teljes logisztikai rendszert egy 15,5 kilométer hosszú szállítószalagrendszer kapcsolja össze, amely lehetővé teszi, hogy az áruk a munkavállalók beavatkozása nélkül bármilyen helyre eljussanak.

A Würth Industrie 122 hektáros területe óriási növekedési lehetőségeket kínál. Ma a Würth Ipari Park logisztikai területe mintegy 56.500 négyzetméter, több mint 650 000 tárolóhellyel. Folyamatosan új logisztikai épületeket építünk és innovatív technológiákkal bővítjük a meglévő létesítményeinket. Ez teszi lehetővé, hogy nagyfokú rugalmasságot és egyúttal maximális ellátásbiztonságot kínáljunk ügyfeleink számára.

Virtuális logisztikai túra: fedezze fel logisztikánkat 360 fokban

Innovatív technológiák az ellátás biztonságáért

Állványrendszerek

Állványrendszeres raktárak
Teljesen automatizált magas építésű raktáraink teljes tárolási kapacitása kb. 190 000 raklapos tárolóhely és a kaotikus raktározás elvét követi. A tároló és kiszedő gépek egyenként 450 raklapot mozgatnak óránként. Az ellátás maximális biztonsága érdekében ugyanazokat a cikkeket különböző folyosókon tárolják, hogy így akkor is hozzáférhetők legyenek, ha egy folyosó meghibásodik.

Robotok
A Würth Industrie belső logisztikájának automatizálási folyamatában fontos szerepet játszanak a robotok. Jelenleg négy különféle robotot használunk. Robotok támogatják kollégáinkat a ládák megtöltésében, a ládák raklapozásában, ládák válogatásában és a szállításra szolgáló raklapozásban. A fizikailag megterhelő és monoton feladatok átvételével javítják az ergonómiát és növelik a termelékenységet.

Robotik
Többfunkciós munkaállomások

Többfunkciós munkaállomások
A tizenkét azonos kialakítású többfunkciós munkaállomást rugalmas felhasználásra tervezték. Rendelés kiszedésére, tesztelésre, illetve öntésre, tömörítésre is használhatók. Ezen felül az áruk beérkeztetése és az áruk indítása is feldolgozható. A végrehajtott munkafolyamat függ az aktuális igénytől, az integrált kijelzők jelzik a végrehajtandó feladatot, és hozzájárulnak a hibák kockázatának csökkentéséhez.

OSR transzferraktár
Az OSR transzferraktár kis alkatrészek tárolására szolgáló pufferraktár. Az OSR ("Order Storage and Retrieval") a "Megrendelés tárolása és visszakeresése" kifejezést takarja. A raktár 12 folyosóból áll, amelyek egymástól függetlenek és képesek helyettesíteni egymást. Mára a raktárban összesen több mint 200 000 tárolóhely található. A nagy számú folyosó azzal az előnnyel jár, hogy egy cikket több folyosón lehet tárolni, így a folyosó meghibásodása esetén garantálható az árucikk hozzáférése és az ellátás biztonsága.

OSR transzferraktár
Ládamosó rendszer

Ládamosó rendszer
A ládák hibátlan állapota szintén előfeltétele a C-termékek megbízható ellátásának. Ezért minden ládánk a visszaérkezést követően a saját ládamosó üzemünkbe kerül. Itt megtisztulnak a portól, olajoktól, zsíroktól, forgácsoktól és címkemaradványoktól, majd a rendszer a VDA-szabályok szerint cseppmentesen meg is szárítja. A kétkörös rendszer teljes hossza 14 méter, és a PAL dobozig alkalmazható minden általános KLT ládamérethez. A KLT 4315 méret esetén teljes kapacitása 1.000 darab óránként. A dobozok típus-specifikus válogatása is lehetséges.

20 éves a Würth Industrie. 20 évnyi logisztikai fejlesztés.